mandag den 10. oktober 2011

Hvordan vælger man ejendomsmægler

Det spørgmål har jeg stillet nettet. Svaret er blevet til dette lille indlæg.

Jeg har i den sidste tid overvejet om jeg skulle benytte mig af en ejendomsmægler til at hjælpe mig i jagten på drømmeboligen.

Går man ud og finder tre ejendomsmæglere, der potentielt kan hjælpe med salget af ejendommen, skal man ikke kun kigge på den pris de kommer med.

Der er flere artikler på nettet der beskæftiger sig med tre parametre ved valg af ejendomsmægler når man skal sælge sit hus:


Salgspris

- Prisen ejendomsmægleren vurderer at du kan få for huset.

Salgstid 

- Hvor længe ejendomsmægleren vurderer du skal vente inden huset er solgt.

Tryghed 

- Hvorvidt du stoler på ejendomsmægleren og hans evne til at håndtere processen professionelt hele vejen igennem.

EPN har netop skrevet en sådan artikel - her slår de på at man skal spørge ind til hvilken metode ejendomsmægleren vil benytte sig af. Især skal man spørge indtil hvad mægleren vil gøre i tilfælde af at ejendommen ikke bliver solgt inden for tidsperioden.

Brug fornuften


En af de ting der går igen er at man som sælger (og køber) skal bruge sin sunde fornuft. Ejendomsmæglere kan sagtens smide urealistiske bud på bordet for at få dig som kunde. Det hjælpe bare ikke noget hvis du efter et halvt eller helt år uden held bliver nød til at sætte prisen ned til det de andre ejendomsmæglere måske ville have solgt huset til i første omgang.

Derfor er pointen at man skal have sin sunde fornuft med sig når man vælger ejendomsmægler. Der skal være en god kemi og man skal kunne stole på ejendomsmægleren. Man kan evt. vælge en større ejendomsmægler kæde, som eksempelvis EDC. På den måde kan man føle sig mere tryg i forhold til ikke at blive snydt.

Selvom kæden er stor skal man dog stadigvæk være kritisk og bruge sin mavefornemmelse. Man kan og skal stille en masse kritiske spørgsmål til ejendomsmægleren for at sikre kemien og tilliden.

1 kommentar: